2014. február 20., csütörtök

Pisztáciás bonbon

Nagyon megfogott a pisztáciás bonbon receptje a Reformkori konyha blogon, így miután sikerült sózatlan pisztáciát találnom az egyik boltban, nekiálltam reprodukálni.

Mivel ez nem réteges bonbon, így az egyik ikeás formámat használtam hozzá. A receptben szereplő töltelék mennyisége elegendő volt a formához, a burokhoz szükséges csoki mennyiségét kellett csak kicsit megnövelnem (kb. 15 dkg kell egy ilyen formához). 

A burok nagyon szép fényes lett, sokkal fényesebb mintha szilikonos formában készült volna. Olyan keserű mandula aromám volt itthon, aminek a színe nagyon zöld, így a töltelék színe sokkal intenzívebb lett, mint magától a pisztáciától lett volna. De mivel mindenkinek ízlett, aki kóstolta, így még biztosan el fogom készíteni máskor is. :)

A kép sikerülhetett volna jobban is, amin a töltelék is látszódik... :)



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése