Nagyon megfogott a pisztáciás bonbon receptje a Reformkori konyha blogon, így miután sikerült
sózatlan pisztáciát találnom az egyik boltban, nekiálltam
reprodukálni.
Mivel ez nem réteges bonbon, így az egyik ikeás
formámat használtam hozzá. A receptben szereplő töltelék
mennyisége elegendő volt a formához, a burokhoz szükséges csoki
mennyiségét kellett csak kicsit megnövelnem (kb. 15 dkg kell egy
ilyen formához).
A burok nagyon szép fényes lett, sokkal fényesebb
mintha szilikonos formában készült volna. Olyan keserű mandula
aromám volt itthon, aminek a színe nagyon zöld, így a töltelék
színe sokkal intenzívebb lett, mint magától a pisztáciától
lett volna. De mivel mindenkinek ízlett, aki kóstolta, így még
biztosan el fogom készíteni máskor is. :)
A kép sikerülhetett
volna jobban is, amin a töltelék is látszódik... :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése