2014. február 1., szombat

Első próbálkozás a bonbonkészítéssel: meggyes-likőrös bonbon

Már régóta szemezgettem a bonbon receptekkel, de csak nemrégiben vágtam bele a készítésükbe. Miután minden bonbonozási kelléket beszereztem, és átrágtam magam a „szakirodalmon”, elsőre Gesztenye Bonbonmánia oldalán található meggylikőrös bonbonját készítettem el egy kis változtatással. A vörösborban sült meggyet meggylekvárral helyettesítettem, és a meggylikőr helyett Triple Sec-et használtam. Ezek alapján már inkább nevezhető ez a bonbon meggyes-likőrös bonbonnak. :)

A receptben megadott csokimennyiség kicsit soknak bizonyult a szilikonos formámhoz, így gyors rögtönzés után a maradék csokit egy hűtőhöz járó, 6 db-os tojástartóba tettem, és nagyon rimánkodtam, hogy majd abból is ki tudjam szedni a bonbonokat. :) Sajnos, elsőre nem sikerült teljesen jól a temperálás, a szilikonos formában készült bonbonok külseje kicsit foltos lett, valamiért a tojástartóban készült bonbonok külsején ez annyira nem látszódott, így csak azokról készült kép.
Először nem nagyon tudtam elképzelni, hogyan is fog pont annyi csoki maradni a formákban, hogy kialakuljon a csokiburok, így kevésbé csöpögtettem ki őket, emiatt persze vastag lett a burok, ami látszódik is a képeken, és jó nagy erőlködés árán tudtam csak félbevágni a bonbont, hogy a belsejét is lefényképezzem. De legalább nem következett be, amitől a legjobban féltem végig: nem tört össze egy bonbon sem a kipattintáskor! Végülis azt mondhatom, hogy nem is sikerült olyan rosszul az első saját készítésű bonbonom. Annyira biztos nem, hogy elvegye a kedvem a folytatástól. :)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése