Már régóta szemezgettem a bonbon receptekkel, de csak nemrégiben
vágtam bele a készítésükbe. Miután minden bonbonozási kelléket
beszereztem, és átrágtam magam a „szakirodalmon”, elsőre
Gesztenye Bonbonmánia oldalán található meggylikőrös bonbonját
készítettem el egy kis változtatással. A vörösborban sült
meggyet meggylekvárral helyettesítettem, és a meggylikőr helyett
Triple Sec-et használtam. Ezek alapján már inkább nevezhető ez a
bonbon meggyes-likőrös bonbonnak. :)
A receptben megadott csokimennyiség kicsit soknak bizonyult a
szilikonos formámhoz, így gyors rögtönzés után a maradék
csokit egy hűtőhöz járó, 6 db-os tojástartóba tettem, és
nagyon rimánkodtam, hogy majd abból is ki tudjam szedni a
bonbonokat. :) Sajnos, elsőre nem sikerült teljesen jól a
temperálás, a szilikonos formában készült bonbonok külseje
kicsit foltos lett, valamiért a tojástartóban készült bonbonok
külsején ez annyira nem látszódott, így csak azokról készült
kép.
Először nem nagyon tudtam elképzelni, hogyan is fog pont annyi csoki maradni
a formákban, hogy kialakuljon a csokiburok, így kevésbé
csöpögtettem ki őket, emiatt persze vastag lett a burok, ami
látszódik is a képeken, és jó nagy erőlködés árán tudtam
csak félbevágni a bonbont, hogy a belsejét is lefényképezzem. De
legalább nem következett be, amitől a legjobban féltem végig:
nem tört össze egy bonbon sem a kipattintáskor! Végülis azt
mondhatom, hogy nem is sikerült olyan rosszul az első saját
készítésű bonbonom. Annyira biztos nem, hogy elvegye a kedvem a
folytatástól. :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése