2014. március 11., kedd

Málnás-mascarponés bonbon

Ennek a bonbonnak a tölteléke nagyon lágy lett a mascarponétól. A málnával való ízesítés miatt pedig már nagyon nyári hangulatot ad az embernek. Sajnos, a málnapüré még nem friss gyümölcsből készült, de arra se kell már sokat várni. :) Ez a mennyiség 2 db ikeás formához volt elég, és 42 db lett belőle.



Hozzávalók (42 db-hoz):

Burok:
  • 30 dkg étcsoki
  • 3 g porított kakaóvaj

Töltelék:
  • 10 dkg fehércsoki
  • 50 ml tejszín
  • 4 dkg beforralt málnapüré (kb. 3 marék málnából)
  • 4 dkg mascarpone

Elkészítés:

A töltelékhez a felengedett málnát pürésítettem, majd szűrőn átpasszíroztam, és serpenyőben kevergetve beforraltam. A kihűlt málnapürét elkevertem a mascarponéval. A tejszínt felforraltam, és az apróra vágott fehércsoki öntöttem, majd addig kevertem, míg krémes nem lett. Végül a csokikrémhez adtam a málnás-mascarponés keveréket.

Temperáltam a csokit a burokhoz: az étcsokit apró darabokra tördeltem, és a csokiolvasztó gépben a második fokozaton folyamatosan kevergetve megolvasztottam. Maghőmérővel ellenőriztem a hőmérsékletét, majd amikor elérte a 40-45 °C fokot, lezártam a melegítőt, és kevergetve 34-35 °C fokra hűtöttem, majd hozzákevertem a porított kakaóvajat, és tovább kevergettem, míg el nem érte a 31-32 °C-ot.

A temperált csokival megtöltöttem a hajszárítóval előmelegített bonbonforma mélyedéseit, lehúztam a felesleges csokit egy habkártyával, és a formát finoman az asztalhoz ütögettem, hogy a légbuborékok távozzanak. A felesleges csokit kiöntöttem a formából a csokiolvasztó gép edényébe, a csokit ismét lehúztam egy habkártyával, majd pár percre fejjel lefelé állítottam, hogy a bennmaradt csoki egyenletesen elterüljön a mélyedésekben. Betettem a formát a hűtőbe kb. 20 percre.

Amikor a burok megszilárdult, kivettem a formát a hűtőből, és a krémet habzsákkal a mélyedésekbe adagoltam helyet hagyva a lezáráshoz. Megint hűtés következett, míg a maradék csokit újratemperáltam, majd lezártam vele a bonbonokat, a felesleget lehúztam, és a hűtőbe tettem, míg a bonbonok alja is megszilárdult, majd a végén kipattintottam őket a formából.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése