Ennek a bonbonnak a tölteléke
nagyon lágy lett a mascarponétól. A málnával való ízesítés
miatt pedig már nagyon nyári hangulatot ad az embernek. Sajnos, a
málnapüré még nem friss gyümölcsből készült, de arra se kell
már sokat várni. :) Ez a mennyiség 2 db ikeás formához volt
elég, és 42 db lett belőle.
Hozzávalók (42 db-hoz):
Burok:
- 30 dkg étcsoki
- 3 g porított kakaóvaj
Töltelék:
- 10 dkg fehércsoki
- 50 ml tejszín
- 4 dkg beforralt málnapüré (kb. 3 marék málnából)
- 4 dkg mascarpone
Elkészítés:
A töltelékhez a felengedett
málnát pürésítettem, majd szűrőn átpasszíroztam, és
serpenyőben kevergetve beforraltam. A kihűlt málnapürét
elkevertem a mascarponéval. A tejszínt felforraltam, és az apróra
vágott fehércsoki öntöttem, majd addig kevertem, míg krémes nem
lett. Végül a csokikrémhez adtam a málnás-mascarponés keveréket.
Temperáltam a csokit a burokhoz:
az étcsokit apró darabokra tördeltem, és a csokiolvasztó gépben
a második fokozaton folyamatosan kevergetve megolvasztottam.
Maghőmérővel ellenőriztem a hőmérsékletét, majd amikor elérte
a 40-45 °C fokot, lezártam a melegítőt, és kevergetve 34-35 °C
fokra hűtöttem, majd hozzákevertem a porított kakaóvajat, és
tovább kevergettem, míg el nem érte a 31-32 °C-ot.
A temperált
csokival megtöltöttem a hajszárítóval előmelegített
bonbonforma mélyedéseit, lehúztam a felesleges csokit egy
habkártyával, és a formát finoman az
asztalhoz ütögettem, hogy a légbuborékok távozzanak. A
felesleges csokit kiöntöttem a formából a csokiolvasztó gép
edényébe, a csokit ismét lehúztam egy habkártyával, majd pár percre fejjel lefelé állítottam, hogy a
bennmaradt csoki egyenletesen elterüljön a mélyedésekben.
Betettem a formát a hűtőbe kb. 20 percre.
Amikor a burok
megszilárdult, kivettem a formát a hűtőből, és a krémet
habzsákkal a mélyedésekbe adagoltam helyet hagyva a lezáráshoz.
Megint hűtés következett, míg a maradék csokit újratemperáltam,
majd lezártam vele a bonbonokat, a felesleget lehúztam, és a
hűtőbe tettem, míg a bonbonok alja is megszilárdult, majd a végén
kipattintottam őket a formából.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése