Idén nyáron jó előre gondolkodtam, és elraktam ázni friss málnaszemeket
málnapálinkába, egészen szeptember végéig volt szerencséjük
lubickolni, míg egy jeles szülinapra bonbontöltelék nem lett belőlük. :)
Hozzávalók:
- 30 dkg étcsoki
- 3 g porított kakaóvaj
- 10-20 szem málna
- pár ek. fondant
Elkészítés:
A fondantot előzőleg
készítettem el Farkas Vilmos receptje alapján, majd a bonbonba
adagolás előtt kicsit felmelegítettem, és egy kevés
málnapálinkát adtam hozzá.
Temperáltam a csokit
a burokhoz: az étcsokit apró darabokra tördeltem, és a
csokiolvasztó gépben a második fokozaton folyamatosan kevergetve
megolvasztottam. Maghőmérővel ellenőriztem a hőmérsékletét,
majd amikor elérte a 40-45 °C fokot, lezártam a melegítőt, és
kevergetve 34-35 °C fokra hűtöttem, majd hozzákevertem a porított
kakaóvajat, és tovább kevergettem, míg el nem érte a 31-32
°C-ot.
A temperált csokival
megtöltöttem az előmelegített bonbonforma mélyedéseit, lehúztam
a felesleges csokit egy habkártyával a forma felszínéről, és a
formát finoman az asztalhoz ütögettem, hogy a légbuborékok
távozzanak. A felesleges csokit kis idő után kiöntöttem a
formából egy edényébe, a csokit ismét lehúztam egy habkártyával
a forma felszínéről, majd pár percre fejjel lefelé állítottam,
hogy a bennmaradt csoki egyenletesen elterüljön a mélyedésekben.
Betettem a formát a hűtőbe kb. 20 percre.
Közben
újratemperáltam a megmaradt csokit a lezáráshoz, és melegen
tartottam, míg a burok megszilárdult.
Amikor a burok
megszilárdult, a mélyedésekbe tettem egy-egy szem málnát, és
kiskanállal a tetejére adagoltam a fondantot, majd lezártam az
újratemperált csokival.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése