Még decemberben – mikulásra és karácsonyra – készültek a következő finomságok.
Az új, kagyló formájú formában egyértelműen tenger gyümölcsei bonbon készült először
Pralinéparadicsom receptje alapján. Kicsit aggódtam, hogy a főzött
mogyorókrém elég lesz-e tölteléknek, ezért felturbóztam egy
kis mogyorós nugáttal (persze a végén bőven maradt töltelék,
úgyhogy elég lett volna...). A bonbonformát először temperált
fehér csokival kentem ki, hogy foltos legyen, és utána jött a
burok étcsokiból. A fehér csokis díszítés miatt elmaradt a
forma előmelegítése, így nagyon gyorsan szilárdult a csoki,
egyik-másik bonbonnak jó vastag lett a burka, de ez talán nem vont
le olyan sokat az élvezeti értékéből. :)
Karácsonyra mindenféleképpen
szerettem volna készülni saját készítésű szaloncukrokkal. Ehhez már jóval előtte megrendeltem a színes alufóliákat. :)
Végül csak két receptet
próbáltam ki, az egyik Bonbonmánia kókuszlikőrös szaloncukorja
volt, a másik Katucikonyha fűszeres-mandulás szaloncukorja. A
kókuszos szaloncukorba az eredeti receptben leírt kókuszlikőr
helyett egy kis fehér rum került, a fűszeres-mandulás
szaloncukorban az egy-egy tk. fahéjt és gyömbért két tk.
mézeskalács fűszerkeverékkel váltottam ki. A végeredmény
mindkét esetben isteni lett! Következő karácsonyra is tervben van
a szaloncukor készítés, még több fajtát ki szeretnék próbálni
(csomagolópapír is maradt még bőven hozzá...). :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése